T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

​Tek amaç halk sağlığı ve güvenli gıdaya erişim

Yayın Tarihi : 8.04.2020

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın talimatı ile Tarım ve Orman Müdürü Kurtuluş Candan'ın koordinasyonunda Balıkesir genelinde alınan korona virüs tedbirleri doğrultusunda market, şarküteri, unlu mamulleri, fırın, pazaryeri gibi gıda üretim ve satış işletmeleri hijyen tedbirleri konusunda denetleniyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla devam eden denetimler kapsamında halkın güvenli gıdaya erişimini güvence altına almak için Balıkesir'de mezbahalar denetlendi.

Yapılan denetimlerde Gıda İşletmelerinde Korona Virüsten Korunmak için 10 Altın Kural'ın yer aldığı broşürler dağıtılarak, işletmelerin bu broşürleri asmaları ve broşürde yer alan kurallara uymaları istendi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Kurtuluş Candan'ın bizzat katıldığı mezbaha denetimlerinde korona virüs tedbirleri kapsamda işletmede ki üretim sürecinin her aşamasında hijyen kurallarına azami özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

İl Müdürü Candan; yapmış olduğu mezbaha denetimleri sırasında personel sağlığına dikkat dilmesi, işletme içerisinde ulaşımı kolay olan yerlere dezenfektan koyulması,  kullanılmayan ambalaj materyallerinin ve çöplerin düzenli periyotlarla işletmeden uzaklaştırılması, ekipmanların (bıçak, tezgâh, servis materyali) temizliğine dikkat edilmesi, çalışanların ellerini sık sık yıkamasının sağlanması,  koruyucu kıyafet kullanılması ve işletmenin sık sık havalandırılması gibi hayati öneme sahip kuralları hatırlattı.

Haber: Mehmet Çelik